Praktijkondersteuner GGZ

Sinds 1 januari 2014 is in huisartsenpraktijk Havenbogen een praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ)aanwezig. Zij  maakt deel uit van het team medewerkers van de huisartsengroep en werkt nauw samen met de huisarts. De POH GGZ heeft de kennis en tijd om klachten van psychishe aard met u te verhelderen en te bespreken. Soms is het zo dat een aantal gesprekken al voldoende is om de klachten te laten verminderen of verdwijnen. Wanneer de klachten echter meer tijd en speciale aandacht nodig hebben, kan de POH GGZ u  in overleg met uw huisarts gericht verder verwijzen. De POH GGZ heeft een goede kennis van andere hulpverleningsinstanties en heeft ervaring opgedaan in de hulpverlening op psychisch en maatschappelijk gebied.

De huisarts of de assistente van uw huisarts zal een eerste afspraak voor u maken. De gesprekken met de POH GGZ duren 30 minuten. Eventuele vervolgafspraken maakt u zelf met de praktijkondersteuner.

De gesprekken worden vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Uiteraard kan het voorkomen dat u verhinderd bent voor een afspraak . Afzeggen kan via de doktersassistente of uw huisarts.